Indlæg

Hvad skal jeg vælge

For de fleste brugere er udskrivning på en pc en enkel peg-og-klik-proces, der automatisk bør konfigureres ved første brug. Dette er typisk tilfældet når der udskrives med en Windows-maskine, komplimenteres dette system ofte af installationen af et stykke software, der er skrevet specifikt til den printer, der skal bruges.

Selvom printeren ikke var sat op og konfigureret ved køb, skal slutbrugeren blot indsætte den medfølgende cd (der fulgte med printeren), installere softwaren, tilslutte printeren og begynde at udskrive.

Den opgave kan også være enkel i Linux. Nye Linux-slutbrugere bliver ofte overrasket over at finde ud af, at mange printere allerede er understøttet af deres operativsystem.

linux_printer_1.png

For de printere, der ikke understøttes ud af boksen, er det nogle gange blot et spørgsmål om at finde den rigtige driver til at installere. Nogle gange, til brugerens forfærdelse, understøttes deres printer ikke. Det sidste scenarie bliver heldigvis mere og mere sjældent.

Udskrivning fra Linux er så nemt, som udskrivning kan være, uanset om du bruger en lokal eller en netværksprinter Hvis du leder efter en printer du vil købe, så tjek OpenPrinting.org-databasen for at bekræfte, at en printer har en open source-driver, før du bruger dine penge.

Hvis du er Linux-bruger (såvel som MacOS) bruger de Common Unix Printing System (CUPS), som indeholder drivere til de fleste printere, der er tilgængelige i dag. Dette betyder, at Linux tilbyder meget bredere support end Windows til printere.

Hvis du køber en ny printer er den bedste måde , at finde ud af, om den understøtter Linux, ved at tjekke dokumentationen på æsken eller producentens hjemmeside.

Du kan også søge i OpenPrinting.org-databasen. Det er en fantastisk ressource til at kontrollere forskellige printeres kompatibilitet med Linux.

Herunder link til de forskellige databaser, nogle er måske ikke opdateret, så hvis du har en nyere printer kan den godt være understøttet i Linux:

Brother
Canon
Epson
hp og her
Lexmark
Samsung
Xerox

Mere om de nyeste printere der er understøttet

PcLinuxOS